Sani Jirasatid (ศนิ จิระสถิตย์)

Name : ศนิ จิระสถิตย์
Sani Jirasatid
Title : ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.
Assistant Professor, Dr.
Education : วท.ด. (เทคโนโลยีชีวภาพ), มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Expertise :
Contact Address : Faculty : วิทยาศาสตร์ Science
Department : วิทยาศาสตร์การอาหาร Food Science
E-Mail : sani@buu.ac.th

 

SCOPUSISI Web of ScienceResearchesArticlesProceedings

55581580300

Scopus is the largest abstract and citation database of research literature and quality web sources. Quick, easy and comprehensive, Scopus provides superior support of the literature research process. Scopus is updated everyday.

Author(s):Jirasatid, S. | Limroongreungrat, K. | Nopharatana, M.
Publication year: 2019
Journal / Book title: International Food Research Journal

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
Author(s):Jirasatid, S. | Limroongreungrat, K. | Chaikham, P. | Nopharatana, M.
Publication year: 2019
Journal / Book title: International Food Research Journal

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
Author(s):Jirasatid, S. | Nopharatana, M. | Kitsubun, P. | Tongta, A.
Publication year: 2013
Journal / Book title: Journal of Food Engineering

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
Author(s):Jirasatid, S. | Chaikham, P. | Nopharatana, M.
Publication year: 2018
Journal / Book title: International Food Research Journal

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
Author(s):Chaikham, P. | Chunthanom, P. | Jirasatid, S.
Publication year: 2015
Journal / Book title: International Food Research Journal

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
Author(s):Jirasatid, S. | Nopharatana, M.
Publication year: 2018
Journal / Book title: International Journal of Agricultural Technology

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
Author(s):Jirasatid, S. | Nopharatana, M. | Kitsubun, P. | Vichitsoonthonkul, T. | Tongta, A.
Publication year: 2013
Journal / Book title: Journal of microbiology and biotechnology

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 9:49 pm
  1. Early Access: APR 2021
  2. CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE   Volume: ‏ 8   Issue: ‏ 3   Pages: ‏ 1013-1024   Published: ‏ DEC 2020
  3. INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL   Volume: 26   Issue:   Pages: 489-498   Published: APR 2019
  4. INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL   Volume: 25   Issue:   Pages: 1912-1919   Published: OCT 2018
  5. By: Chaikham, P.; Chunthanom, P.; Jirasatid, S.
    INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL   Volume: 22   Issue:   Pages: 2601-2609   Published: 2015
  6. By: Jirasatid, Sani; Nopharatana, Montira; Kitsubun, Panit; et al.
    JOURNAL OF FOOD ENGINEERING   Volume: 116   Issue: 2   Pages: 436-443   Published: MAY 2013
  7. By: Jirasatid, Sani; Nopharatana, Montira; Kitsubun, Panit; et al.
    JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY   Volume: 23   Issue: 3   Pages: 364-374   Published: MAR 2013

ปีงบประมาณ 2563

  1. การดึงน้ำออกจากสับปะรดทองระยองด้วยวิธีอินฟิวชันแบบแห้ง: ผลของพารามิเตอร์กระบวนการต่อพฤติกรรมการถ่ายโอนมวลและสมบัติการต้านอนุมูลอิสระ
  2. การผลิตน้ำส้มสายชูหมักจากวัสดุเศษเหลือพาสต้าข้าวเจ้า
  3. คุณสมบัติการต้านอนุมูลอิสระและการผลิตโมนาโคลิน เค รงควัตถุ และซิตรินินโดย Monascus pupureus ด้วยปลายข้าวหอมมะลิดำและปลายข้าวไรซ์เบอร์รี่

ปีงบประมาณ 2560

  1. การผลิตรงควัตถุสีเหลืองและโมนาโคลิน เค โดย Monascus purpureus บนกากเหลือทิ้งจากอุตสาหกรรมอาหารเส้น และการประยุกต์ใช้

ปีงบประมาณ 2559

  1. จลนศาสตร์การเสื่อมสลายของแคโรทีนอยด์ทั้งหมดและฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระของพิวเร่กล้วยผสมฟักทองระหว่างการให้ความร้อนและการเปลี่ยนแปลงคุณภาพของพิวเร่ในระหว่างการเก็บรักษา

ปีงบประมาณ 2558

  1. การผลิตโมนาโคลิน เค รงควัตถุสีเหลืองและซิตรินิน โดย Monascus purpureus จากวัสดุเหลือทิ้งทางการเกษตร ด้วยกระบวนการหมักแบบอาหารแข็ง

ปีงบประมาณ 2557

  1. การปรับปรุงการผลิตโมนาโคลิน เค รงควัตถุสีเหลือง และซิตรินิน จาก Monascus purpureus ด้วยวัสดุเหลือทิ้งทางการเกษตร

ปีที่ตีพิมพ์ 2564

  1. คุณลักษณะทางเคมีกายภาพ จุลชีววิทยา และประสาทสัมผัสของโยเกิร์ตนมแพะพร้อมดื่มเสริมรำข้าวไรซ์เบอร์รี่

ปีที่ตีพิมพ์ 2563

  1. Impact of coconut sugar syrup on quality of acidophilus milk during cold storage

ปีที่ตีพิมพ์ 2562

  1. Kinetics study of quality of Mee-Krob during storage and development of a shelf life model
  2. Monacolin K, pigments and citrinin of rice pasta by-products fermented by Monascus purpureus
  3. Monacolin K, pigments and citrinin of rice pasta by-products fermented by Monascus purpureus

ปีที่ตีพิมพ์ 2561

  1. Thermal degradation kinetics of total carotenoids and antioxidant activity in banana-pumpkin puree using Arrhenius, Eyring and Ball models
  2. ผลของอุณหภูมิและสภาวะการบรรจุต่อการเปลี่ยนแปลงคุณภาพของพิวเร่กล้วยผสมฟักทองในระหว่างการเก็บรักษา: สมการท านายอายุการเก็บรักษา

ปีที่ตีพิมพ์ 2563

  1. การพัฒนาน้ำจิ้มสุกี้เพื่อสุขภาพโดยใช้เห็ดเยื่อไผ่ร่วมกับกระบวนการ encapsulation

ปีที่ตีพิมพ์ 2562

  1. Effect of Yeast Strains on Red Rice Wine Production from Rice Pasta By-product

ปีที่ตีพิมพ์ 2561

  1. การใช้ประโยชน์ของผลพลอยได้พาสต้าข้าวเจ้าสำหรับการผลิตรงควัตถุสีเหลืองและโมนาโคลินเค จากMonascas purpureus