Uraiporn Booranasuksakul (อุไรภรณ์ บูรณสุขสกุล)

Name : อุไรภรณ์ บูรณสุขสกุล  
Uraiporn Booranasuksakul
Title : ผู้ช่วยศาสตราจารย์
Assistant Professor
Education : M.Sc. (Food and Nutrition for Development (Nutrition and Dietetics)), Institute of Nutrition, Mahidol University
Expertise :
Contact Address : Faculty : สหเวชศาสตร์ Allied Health Sciences Sciences
Department : โภชนบำบัด Nutritional Therapy
E-Mail :  uraipornbrnssk@gmail.com

 

SCOPUSISI Web of ScienceResearchesArticlesProceedings

57202078231

Scopus is the largest abstract and citation database of research literature and quality web sources. Quick, easy and comprehensive, Scopus provides superior support of the literature research process. Scopus is updated everyday.

Author(s):Singhato, A. | Booranasuksakul, U. | Khongkhon, S. | Rueangsri, N.
Publication year: 2018
Journal / Book title: Current Research in Nutrition and Food Science

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 19, 2020, 7:50 am
Author(s):Prasertsri, P. | Booranasuksakul, U. | Naravoratham, K. | Trongtosak, P.
Publication year: 2019
Journal / Book title: Preventive Nutrition and Food Science

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 19, 2020, 7:50 am
Author(s):Rueangsri, N. | Booranasuksakul, U. | Singhato, A.
Publication year: 2018
Journal / Book title: Current Research in Nutrition and Food Science

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 19, 2020, 7:50 am
Author(s):Singhato, A. | Booranasuksakul, U. | Rueangsri, N. | Charoonruk, G.
Publication year: 2017
Journal / Book title: HIV and AIDS Review

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 19, 2020, 7:50 am
  1. ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM   Volume: ‏ 76   Issue: ‏ 5   Pages: ‏ 313-321   Published: ‏ JAN 2021
  2. CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE   Volume:   Issue:   Pages: 711-719   Published: DEC 2018
  3. CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE   Volume:   Issue:   Pages: 845-851   Published: DEC 2018
  4. HIV & AIDS REVIEW   Volume: 16   Issue:   Pages: 118-123   Published: 2017

ปีงบประมาณ 2562

  1. ประสิทธิภาพของเว็บไซต์รายการอาหารแลกเปลี่ยนในรูปแบบภาพหมุน 360 องศา ต่อการควบคุมพลังงานและสารอาหาร ในกลุ่มผู้ใหญ่ตอนต้นที่มีภาวะน้ำหนักเกินและโรคอ้วน

ปีงบประมาณ 2561

  1. การพัฒนาลูกอมนมถั่วเหลืองสูตรโปรตีนสูงโดยการลดปริมาณน้ำตาลด้วยสารให้ความหวานแทนน้ำตาลสำหรับผู้ติดเชื้อเอชไอวีที่มีปัญหาทางช่องปาก

ปีงบประมาณ 2560

  1. ผลของการใช้โภชนบำบัดทางการแพทย์เพื่อเสริมสร้างความแข็งแรงของกระดูกในผู้ติดเชื้อเอชไอวี

ปีที่ตีพิมพ์ 2563

  1. ประสิทธิผลของการบูรณาการอาหารตามหลักการแพทย์แผนไทยร่วมกับโภชนบำบัดทางการแพทย์สำหรับผู้ที่มีภาวะไขมันในเลือดสูง
  2. Effects of Eri silkworm supplementation on body composition, cardiac autonomic function, and lung function among male university athletes
  3. Effectiveness of Medical Nutrition Therapy to Improve Dietary Habits for Promoting Bone Health in People Living with Chronic HIV
  4. การพัฒนาตำรับอาหารโดยใช้ซูคราโลสเป็นสารให้ความหวานแทนน้ำตาล

ปีที่ตีพิมพ์ 2562

  1. ผลของการยอมรับต่อตำรับข้าวหลามหนองมนสูตรลดไขมันที่ได้รับการพัฒนาขึ้น
  2. ผลของการดื่มชาใบหม่อนต่อระดับน้ำตาลในเลือดและระดับความอิ่มในอาสาสมัครสุขภาพดี
  3. Acute Effects of Passion Fruit Juice Supplementation on Cardiac Autonomic Function and Blood Glucose in Healthy Subjects
  4. Association between Alcohol Consumption and Body Mass Index in University Students
  5. สื่อการสอนด้านการควบคุมอาหารสำหรับผู้ใหญ่ตอนต้นที่มีภาวะน้ำหนักเกิน
  6. การยอมรับและความพึงพอใจต่อตำรับขนมไทยสูตรลดไขมัน
  7. การพัฒนาและการยอมรับต่อตำรับอาหารสูตรลดโซเดียมตามหลักทฤษฎีอาหารธาตุเจ้าเรือนของการแพทย์แผนไทย

ปีที่ตีพิมพ์ 2561

  1. Acceptability of a High Protein Snack Using Artificial Sweeteners for People Living with HIV with Oral Problems
  2. Acceptance and satisfaction of reduced sugar, fat, and sodium food recipes
  3. Effectiveness of Therapeutic Lifestyle Change diet to improve blood lipid profiles among people living with HIV
  4. Development of Reduced Calories-Snack Recipes from Sugar by Using Sucralose
  5. Acceptance and satisfaction of a high protein snack with artificial sweeteners by people living with HIV who have oral problems
  6. Acceptance and Satisfaction on Thai Ethnic Foods Using the Protein-Free Starchy Products

ปีที่ตีพิมพ์ 2560

  1. Quality of food consumption and development of eating disorder among people living with HIV

ปีที่ตีพิมพ์ 2561

  1. Effects of dietary approach to stop hypertension (DASH) diet in the form of brochure and poster to reduce sodium intake in patient with hypertension
  2. Food Characteristics Consumed and the Risk in Malnutrition Development among People Living with HIV with Oral Problem
  3. Development of Snack Recipes Using Sucralose as Sweetener
  4. Development of high protein snack using sucralose for people living with HIV with oral problems
  5. การพัฒนาของว่างโปรตีนสูงโดยใช้หญ้าหวานเป็นสารให้ความหวานแทนน้ำตาลสำหรับ ผู้ติดเชื้อเอชไอวีที่มีปัญหาทางช่องปาก
  6. Development of the High Protein-Soy Bean Milk Pudding Recipes Using Artificial Sweeteners for HIV-Positive Patients with Oral Problems

ปีที่ตีพิมพ์ 2560

  1. Development of Low-Sodium Food Recipes According to TathuJaoruen Belief: Semha Element
  2. Investigation of food habits related to their body mass index among professionals in nutrition working at the hospital located in northern part of Thailand: A trial study
  3. The Development of Low-Sodium Food Recipes According To Tathujaoruen Belief: Pitta Element
  4. Primary Phase of Developing Food Exchange Tool: A Survey of the Limitation of Using Tool for Overweight and Obese Person in Chonburi Province
  5. Development of Low-Sodium Food Recipes According to TathuJaoruen Belief: Wata Element

ปีที่ตีพิมพ์ 2559

  1. The prevalence and food consumption behaviors of overweight person in Saensook municipality, Muang distric, Chon Buri province
  2. Effects of individual nutritional counseling on nutritional health status in overweight and obese university students
  3. Acceptance and satisfaction on the developed Thai dessert recipes using artificial sweeteners
  4. Acceptance and satisfaction on the developed food recipes made with locally sourced ingredients for elderly in Chonburi province
  5. Practice of eating food according to TathuJaoRuen belief and its relationship on health of people in Bangkok