Narin Charoenphun (นรินทร์ เจริญพันธ์)

Name : นรินทร์ เจริญพันธ์ นรินทร์ เจริญพันธุ์
Narin Charoenphun
Title : ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.
Assistant Professor, Dr.
Education : Ph.D. (Food Science and Technology), Prince of Songkla University
Expertise :
  • Bioactive Compounds
  • Membrane Technology
  • Food Processing
  • Food product and development
Contact Address : Faculty : วิทยาศาสตร์และศิลปศาสตร์  Faculty of Science and Arts
Department : เทคโนโลยีการเกษตรสมัยใหม่ Modern Agricultural Technology
E-Mail : narinch@buu.ac.th, narinch@go.buu.ac.th

 

SCOPUSISI Web of ScienceResearchesArticles

55388643500

Scopus is the largest abstract and citation database of research literature and quality web sources. Quick, easy and comprehensive, Scopus provides superior support of the literature research process. Scopus is updated everyday.

Author(s):Charoenphun, N. | Youravong, W. | Cheirsilp, B.
Publication year: 2013
Journal / Book title: International Journal of Food Science and Technology

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 6:16 pm
Author(s):Charoenphun, N. | Youravong, W.
Publication year: 2017
Journal / Book title: Journal of the Science of Food and Agriculture

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 6:16 pm
Author(s):Charoenphun, N. | Youravong, W.
Publication year: 2016
Journal / Book title: Tilapia and Trout: Harvesting, Prevalence and Benefits

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 6:16 pm
Author(s):Charoenphun, N. | Cheirsilp, B. | Sirinupong, N. | Youravong, W.
Publication year: 2013
Journal / Book title: European Food Research and Technology

Access all results for your search in Scopus
Posted: October 18, 2020, 6:16 pm
  1. By: Charoenphun, Narin; Youravong, Wirote
    JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE   Volume: 97   Issue:   Pages: 309-316  Published: JAN 15 2017
  2. Determination of reaction kinetics of hydrolysis of tilapia (Oreochromis niloticus) protein for manipulating production of bioactive peptides with antioxidant activity, angiotensin-I-converting enzyme inhibitory activity and Ca-binding properties
    By: Charoenphun, Narin; Youravong, Wirote; Cheirsilp, Benjamas
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY   Volume: 48   Issue: 2   Pages: 419-428  Published: FEB 2013
  3. By: Charoenphun, Narin; Cheirsilp, Benjamas; Sirinupong, Nualpun; et al.
    EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY   Volume: 236   Issue: 1   Pages: 57-63   Published: JAN 2013

ปีงบประมาณ 2565

  1. การยกระดับกระบวนการผลิตและคุณภาพของผลิตภัณฑ์ลอดช่องไทยสู่การผลิตเชิงพาณิชย์

ปีงบประมาณ 2564

  1. การพัฒนาผลิตภัณฑ์ข้าวพองเพื่อสุขภาพสู่การผลิตในเชิงพาณิชย์

ปีงบประมาณ 2563

  1. การพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารจากหน่อไม้ไผ่ตงหวานสู่การผลิตเชิงพาณิชย์ของกลุ่มเกษตรกรจังหวัดสระแก้ว

ปีงบประมาณ 25561

  1. การพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารจากข้าวท้องถิ่นของกลุ่มเกษตรกรจังหวัดสระแก้ว

ปีงบประมาณ 2560

  1. การพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารจากลำไยของกลุ่มเกษตรกรจังหวัดสระแก้ว
  2. ผลของแป้งจากเศษเหลือทิ้งของทุเรียนต่อคุณภาพของพาสต้าปราศจากลูเตน

ปีงบประมาณ 2559

  1. การผลิตเปปไทด์ที่มีฤทธิ์ยับยั้งเอนไซม์ ACE (Angiotensin-I- converting enzyme) จากโปรตีนปลานิลด้วยปฏิกรณ์เมมเบรนเอนไซม์
  2. การพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารจากมันเทศเพื่อสร้างมูลค่าเพิ่มให้กับผลิตผลเกษตรท้องถิ่นของจังหวัดสระแก้ว

ปีงบประมาณ 2558

  1. การผลิตเปปไทด์ที่มีฤทธิ์ยับยั้งเอนไซม์ ACE ( Angiotensin – I – converting enzyme ) จากโปรตีนปลานิล ด้วยปฏิภรณ์เมมเบรนเอนไซม์
  2. โครงการการพัฒนาผลิตภัณฑ์ข้าวหลามเพื่อสร้างมูลค่าเพิ่มให้กับผลิตผลเกษตรท้องถิ่น ของจังหวัดสระแก้ว

ปีงบประมาณ 2557

  1. โครงการวิจัยและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารจากแป้งมันสำปะหลัง

ปีที่ตีพิมพ์ 2565

  1. Antioxidant and anti-inflammatory activities of durian (Durio zibethinus Murr.) pulp, seed and peel flour

ปีที่ตีพิมพ์ 2564

  1. A Study of Optimum Formula for Healthy Thai Jelly Sugar Candy Production
  2. Effect of Thickness on Qualities of Dried Sweet Bamboo Shoots (Dendrocalamus asper Backer) Products
  3. Development of suitable formula for ready-to-drink healthy mixture of chicory and coffee
  4. Bamboo Shoot-Processed Food and the Possibility of Commercial Production
  5. Planting Techniques of Jerusalem Artichoke in Thailand and Guidelines for Utilization of Jerusalem Artichoke Tubers in the Food Industry

ปีที่ตีพิมพ์ 2563

  1. สูตรที่เหมาะสมของการผลิตทอฟฟี่มะขามป้อม
  2. ผลของวิธีการที่แตกต่างต่อการชะลอการเกิดสีน้ำตาลของแก่นตะวันสดตัดแต่งพร้อมบริโภค
  3. การพัฒนาคุกกี้หน่อกะลา (Alpinia nigra Burrt) ปราศจากกลูเตน
  4. เห็ดยอเพื่อสุขภาพจากเห็ดมิลค์กี้
  5. การใช้ประโยชน์จากน้ำอ้อยในผลิตภัณฑ์ทอฟฟี่
  6. เครื่องดื่มเพื่อสุขภาพจากเห็ดและลำไย
  7. Effects of Components on Qualities of Crispy Bamboo Shoot Snack
  8. การใช้ประโยชน์จากแป้งปลายข้าวในการผลิตขนมผิงสูตรสมุนไพร
  9. การใช้ประโยชน์จากปลายข้าวเพื่อผลิตข้าวแตน
  10. สูตรที่เหมาะสมของการผลิตแก่นตะวันดองและกิมจิจากแก่นตะวัน
  11. องค์ประกอบทางเคมีและแนวโน้มการใช้ประโยชน์จากผลพลอยได้และเศษเหลือทิ้งจากการแปรรูปผลไม้เขตร้อน 4 ชนิด

ปีที่ตีพิมพ์ 2562

  1. การผลิตไอศกรีมไขมันต่ำจากน้ำนมข้าวเหนียวดำ
  2. การพัฒนาผลิตภัณฑ์ขนมสัมปันนีเพื่อสุขภาพ
  3. การผลิตเค้กลูกชุบจากแป้งปลายข้าวหอมมะลิไทย
  4. Production of Gluten Free Cookies Supplemented with Durian Rind Flour
  5. Utilization of Pineapple Residue for Pineapple Paste and Gluten-free Pie
  6. การศึกษาสูตรที่เหมาะสมในการผลิตถ้วยทาร์ตปราศจากกลูเตน

ปีที่ตีพิมพ์ 2561

  1. การพัฒนาผลิตภัณฑ์ขนมถ้วยเพื่อสุขภาพ
  2. การพัฒนาผลิตภัณฑ์วุ้นกรอบจากลำไยตกเกรด
  3. การพัฒนาผลิตภัณฑ์คุกกี้จากมันเทศ
  4. ผลของแป้งจากเศษเหลือทิ้งของทุเรียนต่อคุณภาพของพาสต้าปราศจากกลูเตน
  5. การพัฒนาผลิตภัณฑ์ผงปรุงรสจากลำไย
  6. ผลของวิธีการลวกที่แตกต่างกันต่อคุณภาพมันเทศเนื้อสีส้ม

ปีที่ตีพิมพ์ 2560

  1. Utilization of by-products and waste generated from the tilapia processing industry
  2. Influence of gas–liquid two-phase flow on angiotensin-I converting enzyme inhibitory peptides separation by ultra-filtration
  3. การพัฒนาผลิตภัณฑ์ข้าวหลามเพื่อเพิ่มมูลค่าให้กับผลิตผลเกษตรท้องถิ่นในพื้นที่จังหวัดสระแก้ว

ปีที่ตีพิมพ์ 2556

  1. Determination of reaction kinetics of hydrolysis of tilapia (Oreochromis niloticus) protein for manipulating production of bioactive peptides with antioxidant activity, angiotensin-I-converting enzyme inhibitory activity and Ca-binding properties
  2. Calcium-binding peptides derived from tilapia (Oreochromis niloticus) protein hydrolysate